Αρχική σελίδα » Το Περιοδικό ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ » Ιστορικό

Η ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ, το περιοδικό του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ιδρύθηκε το 1996 και αποτέλεσε επί σειρά ετών το Περιοδικό του Τομέα Αθλητιατρικής & Βιολογίας της Άσκησης με θεματολογία που εστιαζόταν αποκλειστικά στη βιολογία της άσκησης. Παρότι δεν ήταν το πρώτο, χρονολογικά, περιοδικό Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη χώρα μας, απέκτησε γρήγορα υψηλό κύρος και ευρεία αναγνωσιμότητα. Σε αυτό βοήθησε η επίκαιρη θεματολογία του, η δίψα για μάθηση των φοιτητών μας και η επιστημονική αρτιότητα των κειμένων του.

Το 2010 ο Τομέας Αθλητιατρικής & Βιολογίας της Άσκησης, ανταποκρινόμενος σε ένα χρόνιο αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας του Τμήματος, αποφάσισε να διευρύνει τη θεματολογία του Περιοδικού ώστε να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα γνωστικά πεδία της αθλητικής επιστήμης. Για το σκοπό αυτό, πέραν του τεύχους της βιολογικής κατεύθυνσης δημιουργείται πλέον και ένα τεύχος που θα εστιάζεται αποκλειστικά στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Στα πλαίσια αυτής της αναδιάρθρωσης, κρίνεται επίσης απαραίτητο να ανασυγκροτηθεί και η συντακτική επιτροπή του Περιοδικού ώστε να συμπεριληφθούν εξειδικευμένοι αθλητικοί επιστήμονες που σχετίζονται με τα πεδία της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης.

Η νέα εποχή στην κυκλοφορία του Περιοδικού εγκαινιάζεται τον Αύγουστο του 2012, οπότε και αναρτάται στο διαδίκτυο το αφιερωματικό τεύχος της ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ με καινούργια αισθητική και ανανεωμένο σχεδιασμό και ακολουθεί το πρώτο κανονικό τεύχος της ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ με ανθρωπιστική κατεύθυνση, το Δεκέμβρη του 2012.